15 Şubat 2011 Salı

Bahri Havadır - Gheorghe Hagi Hakkında



Tarih: 25.10.2010
Kaynak: Akşam Gazetesi
Bağlantı: http://aksam.medyator.com/2010/10/27/yazar/19248/bahri_havadir/index.html

MEĞER İLAÇ HAGI'YMİŞ

Rijkaard'ın borazancısı, Mustafa Yücedağ'a göre bu takımda birkaç futbolcu onu sabote etmiş.

İnsan biraz utanır sıkılır... Sen bu takımın kimyasını boz, futbolcuları bunalıma sok, futbol oynatmayı unut, sonra kalk sabote ettiler de... Bu saçmalığa birçok aklı başında insan nefret etti. Takım aynı takım, futbolcular aynı ama hepsi kişilikliydi. Buna herkes dün gece şahit oldu. Maçın devre arasında inanın dua eden Fenerbahçeli taraftarlar bile vardı. Çünkü Galatasaraylı futbolcuların onurları, kişilikleri ve pes etmeme duyguları herkesi şaşırttı.

G.SARAY KİŞİLİKLİYDİ

Pino ve Lucas Neill'ın gollük vuruşlarında Fenerbahçeliler ecel terleri döktü. İlk yarıda sahanın tek hakimi Galatasaray'dı. Çünkü Galatasaray kişilikliydi, çünkü 'biz daha bitmedik' diyorlardı.

Aykut'tan, Servet'e- Elano'dan, Mustafa Sarp'a kadar herkes olağanüstü yürekteydi.
Hagi'nin elinde bir sihirli değnek yoktu. İki günde her şeyi değiştirmesi mümkün değildi. Ama maçtan bir gün önce futbolcularına şunu söyledi: 'Daha hiçbir şey bitmiş değil, kaybetsek bile sizinle onur duyacağım, strese girmeyin sadece normal futbolunuzu oynayın'...

BİLETİ ÖNCEDEN KESİLSEYDİ

On yılı aşkın kazanamayan futbolcular da aynen Hagi'nin dediğini yaptılar. Elano gibi bir marka, eğlenir gibi futbol oynadı. Çünkü üzerinde baskı yoktu.

Ben bir şeyi merak ediyorum; G.Saray başkanı Adnan Polat, ruhen bitmiş Rijkaard'a neden bu kadar dayandı. Neden? Hagi ve Tugay ikilisi herkesin Fenerbahçe'nin fark atar dediği G.Saray'a nasıl bir kişilik kazandırdığına herkes şahit oldu. Keşke Rijkaard'ın daha önce bileti kesilebilseydi.Yani Galatasaray'ın ilacı Hagi'ymiş. Haksız mıyım?



Tarih: 13.02.2011
Kaynak: Akşam Gazetesi
Bağlantı: http://www.aksam.com.tr/yalan-ruzgari-1110y.html

YALAN RÜZGARI

Hagi dışarıya baktığında ortamı gördüğünü zannediyor. Ama aslında dışarıda her yer boş. Yeşerme umudu olan bir tek ağaç bile yok. Aslına bakarsanız umut da yok. Sadece bu umutsuzluk takım içinde değil yönetimde de aynısı.

Kocaman maçta Galatasaray'da bir tek isim bile bir adım öne çıkamadı. Hagi'nin Anıl'ı sahaya sürüp Milan Baros'u yedek tutmasına hiçbir düşünce mantıklı açıklama yapamaz. Gerçi ikinci yarı Milan Baros da hiçbir şey vermedi ama Hagi'nin Anıl'a bel bağlaması gerçekten futbol adına utanç vericiydi. Böylesine bir üstat bu tür yanlışları nasıl görmüyor. Yanlışı bırakın Hagi, Tolunay Kafkas'ın futbol anlayışından hiç ders almamış. Daha kupada mağlup olalı kaç gün oldu ki. Hiç çözememiş, anlayamamış, daha da ileri gidiyorum takımı bu hafta iyi çalıştıramamış. Takımdaki herkes Brezilya dizilerindeki gibi bir yalan rüzgarına kapılmış gidiyor. Aslında oynuyormuş gibi yapıyorlar ama ortada hiçbir şey yok.

6 AY KALIR MI?

Zapata'nın yediği goldeki acemiliğe ne dersiniz? Sabri'nin orta yapmakta ki acizliğine de, ne derseniz deyin. Bu takımın baştan beri söylüyorum ruhu yok. Ruh olmayınca hiçbir şey filizlenmiyor. Ne arkadaşlık ne forma sevgisi ne bağlılık ne de başka bir şey.

Hagi takımı yola sokmak için altı ay süre istedi. Buna aslında kendi bile inanmıyor. 6 aya Hagi gider mi kalır mı, Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın durumu ne olur, Mehmet Helvacı'nın taktikleri tutar mı her şey muamma. İşin özü yalan rüzgarı devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder