15 Şubat 2011 Salı

Aziz Yıldırım - İstifa



Tarih: 18.05.2006
Kaynak: Samanyolu Haber

Bağlantı: http://spordabugun.com/h_199606_ve-aziz-yildirim-istifa-etti-video.html

...VE AZİZ YILDIRIM İSTİFA ETTİ

Aziz Yıldırım istifa ettiğini ve bu kararında kesin düşündüğünü belirterek "Yeni yönetim bütün hesapları inceleyebilir, transferlerini de buna göre yapabilir" dedi.

Aziz Yıldırım ayrıca "Şu an Nobre de ayrılmıştır, bunu hocamız istemiştir, ancak şunu söylemeliyim Türk futbolundaki yabancı sınırlamasının suçlusu bensem yokum artık. Türk futbolu adına radikal kararlar alınması lazım, Dünyaca ünlü yıldızların Türk takımlarında oynamasını temin etmek lazım" diye ekledi.

Aziz Yıldırım istifa kararını ani olarak almadığını ve 4 gün boyunca düşündüğünü söyledi. Yıldırım, "Şu an dinlenmek istiyorum, bu karar ani değil 4 gün içinde sadece ailemle görüştüm ve onlarla istişare ettim bu karardan dönüşüm de olmayacak".

Aziz Yıldırım kendisinden sonra gelecek kişi hakkında da, "Bu camiadan bir Aziz Yıldırım çıkarmak zor değil. Sadece başarılı olurum diyenler aday olsunlar, şu an duyguluyum ama bunun tersini istiyorum çünkü ben bir liderim. Benimle husumeti olanlar da artık benimle halletsin, Başkan Aziz Yıldırım'la halledemedikleri sade vatandaş Yıldırım'la gelsinler konuşsunlar, Fenerbahçeliler ben gidiyorum diye üzülmesin, ben Fenerbahçe’nin başkanı değilim artık ama Fenerbahçe’nin içindeyim her türlü desteğim arkasında olacaktır" dedi.


Tarih: 07.12.2009
Kaynak: NTV Spor

Bağlantı: http://www.ntvmsnbc.com/id/25028520/

AZİZ YILDIRIM İSTİFA ETTİ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'ndan istifa etti.

Süper Lig'in 15. hafta mücadelesinde deplasmanda Eskişehirspor'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından sert açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, "Eskişehirspor Kulübü bizi burada çok iyi karşıladı. Ayrıca Eskişehirspor'u galibiyetinden dolayı kutluyorum. Bizim takımımız kötü oynuyor. Bunun farkındayız ve teknik ekip olarak bunu düzeltecağiz. Ancak bu lig bu hakemlerle yürümez. Bir kaç haftadır hakem hataları yüzünden hakkımız yeniliyor. Artık camiamızın haklarını savunamayacak duruma geldim. Bu yüzden Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'ndan istifa ediyorum. Bu lig bu hakemlerle gidecekmiş. Hayır. Biz bu hakemlerle devam etmeyeceğiz. Federasyonun kurumları, kulüplerin önünde hiç duramazlar, hele ki Fenerbahçe'nin karşısında hiç duramazlar. Biz yeniledebiliriz ama golden önce fual var. Penaltımız verilmiyor. Herkesi buradan aklını başına almaya çağırıyorum. Bundan sonra Kulüpler Birliği Vakfı yok, Fenerbahçe var. Biz mağlup olabiliriz. Buna birşey demiyoruz. Haklı kimse o kazansın. Buna itirazımız yok. Ama bu lig bu hakemlerle gitmez. Kulüpler Birliği için ise artık elimizden geldiği kadar dışarıdan yardımcı oluruz. Buradan Futbol Federasyonu'na da sesleniyorum, onlar da akıllarını başlarına alsınlar" dedi.

Aziz Yıldırım, Eskişehir gezisinde basınla yaşadığı polemiğin ayrıntılarını da açıkladı.



Tarih: 09.12.2009
Kaynak: Radikal Gazetesi

Bağlantı: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&Date=9.12.2009&ArticleID=968342

AZİZ YILDIRIM İSTİFADAN VAZGEÇTİ

Astoria Residence’da bulunan Kulüpler Birliği Vakfı ofisinde başlayan toplantıda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener de yer aldı.

Toplantı sonunda yapılan basın açıklamasında, Eskişehirspor maçının ardından Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa edeceğini açıklayan Aziz Yıldırım'ın görevine devam edeceği belirtildi.





Tarih: 17.05.2010
Kaynak: Yazete

Bağlantı: http://www.yazete.com/haberdetay.asp?tarih=22.01.2011&Newsid=45840&Categoryid=5

FENERBAHÇE'DE BOMBA İDDİA

Maçta duvarları yumruklayan Aziz Yıldırım, taraftarın tepkisi üzerine başkanlığı bırakma kararı aldı.
Sezon başında taraftarlara üç şampiyonluk sözü veren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, giden şampiyonluk sonrası adeta yıkıldı. Maçın son dakikalarını locada izleyen, kaçan gollere sinirlenip duvarları yumruklayan Yıldırım’ı arkadaşları zor sakinleştirdi.

Maç bitiminde Başkan'ın istifasını isteyen öfkeli taftarların basın odasına saldırarak Teknik Direktör Daum’u tartaklama girişimi de bardağı taşıran son damla oldu. Denizli’den sonra ikinci kez son hafta yaşadığı büyük hayal kırıklığının ardından istifanın eşiğine gelen Aziz Yıldırım'ın ayrılma istediğini arkadaşlarına aktaracağı ve genel kurul isteyeceği öğrenildi.

Ancak birçok yöneticinin böyle bir karar almaması için Yıldırım'a yakın markaja başladığı bildirildi. Bu arada Teknik Direktör Christoph Daum’un da ayrılığın eşiğine geldiği öğrenildi.





Tarih: 18.05.2006
Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Bağlantı: http://cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&kid=17&hn=141050

AZİZ YILDIRIM KARARINI VERDİ

Fenerbahçe'de kaçan şampiyonluğun üzüntüsü yaşanırken, Başkan Aziz Yıldırım istifa edip etmeyeceği konusunda kararını verdi.

Sezonun final maçında sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu Bursaspor'a kaptıran Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım iki gün boyunca gelen yoğun ısrarlar sonucu göreve devam kararı kaldı.
Hürriyet'in haberine göre toplantıda Başkan Yıldırım ve Asbaşkan Ali Koç, istifada kararlı görünürken, Cihan Kamer başta olmak üzere diğer yöneticiler bu ikiliyi kararlarından vazgeçirmek için büyük çaba sarfettiler.

Yöneticiler, Aziz Yıldırım'a "Başkan, senin sahaya çıkıp gol atacak halin yok. Şampiyonluk şanssız bir şekilde kaçtı. Eğer bu durumda görevi bırakırsanız kulüpte büyük kaos olur. Yola devam etmek en hayırlısı" dediler.
Sabahın erken saatlerine kadar süren toplantıda Başkan Aziz Yıldırım ile yönetimi ''Devam'' kararı aldı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder